İLAÇLAMA ÖNCESİNDE, SIRASINDA VE SONRASINDA YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?

ÖNCESİNDE
•İlaçlama sonrasında 15 gün genel temizlik yapılamayacağı için ilaçlama öncesi temizlik yapılmalı,
•Açıkta yiyecek, içecek ve kapları bırakılmamalı,
•Yatak, koltuk vb. eşyaların üzerinde açıkta kıyafet, kapı arkalarında ve askılıklarda bornoz ve havlu, kalorifer peteklerinin üzerinde herhangi bir eşya, oturma grupları arkasında oyuncak, kıyafet gibi eşyalar bulunmamalıdır.
SIRASINDA
•İlaçlar halk sağlığı ilacı olup T.C. Sağlık bakanlığından ruhsatlıdır. Yani sadece hedef canlı (hamamböceği, sinek gibi) için çalışmaktadır. Ancak ilaçlama sırasında kokudan rahatsızlıklar olabilir. Özellikle astım gibi nefes rahatsızlığı olanların ilaçlama sırasında evde bulunması sakıncalıdır. Evcil hayvanlar da ilaçlama sırasında ve 2-3 saatlik evde olunmayan sürede dışarıda olmalıdırlar.
SONRASINDA
•İlaçlamadan sonra ilaçlanan alan en az 2-3 saat kapalı tutulmalı, perdeler de kapalı kalmalı ve eve ilk girildiğinde pencereler açılarak en az yarım saat havalandırılmalı, ilaç temas eden yerler veya akıntı oluşmuş yerler(kapı pervazı altları ve dolap altları gibi) silinmeli, ilacın cilde temasından sakınılmalı,
•Temizlik yapılacaksa en az 15 gün sonrası genel temizlik yapılmalı,
•Ölü böcekler mutlaka temizlenmeli, açıkta bulunan yemek yağları, yiyecek artıkları böceklerin beslenmesine uygun gıda maddesi, artıkları çöpler sık sık temizlenmeli,
•Böcekler rutubetli, çatlak ve karanlık alanları çok sevdikleri ve buralarda barındıkları için böyle alanlar en aza indirilmeli,
•Girip, saklanıp, barınabileceği alanlar oluşmasına izin verilmemeli, giriş çıkış yapabileceği delik, çatlak ve yarıklar mutlaka kapatılmalıdır. Örneğin kapı, pencere pervazı aralıkları, fayans kırıkları, çivi delikleri, musluk kenarları, dolapların ve klimaların duvara monte yerlerinin kenarlarında kalan aralık ve çatlak yerler vb. gibi.
NOT: İlaçlama sonrasında 15 güne kadar böcek yoğunluğu artmaktadır. Çünkü sinir sistemi felç olan böcekler yuvalarını terk edip, etrafta bilinçsizse dolaşmaktadırlar. Ancak ilaca temas ettikçe de ölmektedirler. Ayrıca yumurtalarındaki böcekler yumurtadan dışarı 10-15 gün gibi bir sürede çıkmaktadırlar. İlaç yumurta halindeki böceklere etki etmediği için yumurtadan çıkan yavruların ölmesi için de bu sürenin geçmesi önemlidir.
Bütün haşere ilaçlamalarında haşerelerin eve hiç girmemeleri beklenmemeli, girenlerin ilaçlı bölgeyle temas edince yaklaşık 10 dk. içerisinde öleceği bilinmelidir. Ancak zaman geçtikçe ilacın etkisi azalır, ölüm süresi uzar ve bir süre sonra etki kaybolur. Bu durum tekrar ilaçlama yapılma zamanının geldiğini göstermektedir.
15 günün sonunda hala böcek yoğunluğu fazla ise 2. uygulama gerekebilir. Bu durumda ilk ilaçlamanın yarı ücreti yani sadece ilaç maliyeti alınarak bu işlem yapılmaktadır.
BÖCEKLER HAKKINDA GENEL BİLGİ
Böceklerde diş yoktur, yiyeceklerini ağızdan salgıladıkları bir sıvı ile eriterek beslenirler. Bulundukları ve gezdikleri ortamlar çok pis ve hastalık etmeninin yoğun olarak çoğaldığı ve bulunduğu alanlardır.
Alerjik astım da dâhil olmak üzere birçok hastalık etmeni bakteri, virüs ve mikropların bulaştırıcısı durumunda böcekler yer almaktadır.
Böcekler zar kanatlı olmaları dolayısıyla, parmak ucu kalınlığındaki bir böcek kapı pervazı arasındaki tırnak kalınlığındaki boşluklara rahatlıkla girip çıkabilmekte ve yuvalanabilmektedir.
Trake solunumu yaptığı için buradan geçerken trakesini kapatarak, ilaçtan çok az zarar görmektedir. Bağışıklık sistemi kuvvetli olduğu için, ilaç aşı görevi yapmakta sonrasında ilaç fayda etmemektedir. Bazı ilaçlar dışındaki ilaçlar etkili olmamaktadır. Bilinçsizce uygulanan ilaç, emek, maliyet ve direnç oluşturmakta, böylece çevre ve insan sağlığına daha çok zarar verilmektedir.
Amacımız bilgilendirmeleri tam yaparak, müşteri memnuniyeti en yüksek seviyede tutmaktır.
İlaçlama hizmetini uzman ve alanında yetkilendirilmiş kuruluşlardan aldığınıza emin olun.
NOT: Hizmetimizden memnun kaldıysanız, Google’dan Buray İlaçlama için yorum yapınız 😊

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Canlı Destek
Canlı Destek
Scan the code
Merhaba, Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?